Handgemaakte houten raketten

Video kleine raket van het proces zien?    Video grote raket

De hoogte van de raket is vanaf de vloer tot de punt gemeten.

Ik  maak deze tussen de 12 cm en 130 cm hoogte.

Er gaan  nogal wat uren inzitten om de raket te maken.
Hoe groter, des temeer werk er aan zit zoals zagen, schaven, verlijmen, draaiwerk, stalen punt maken en het geheel aflakken met de verfspuit in lagen met veel afplakwerk.
Tot 45 cm hoog worden de raketten uit één stuk hout gemaakt (kan snel).
Bij grotere raketten kan dat niet i.v.m. scheuren en kromtrekken e.d, en moeten uit verschillende lagen worden opgebouwd waarbij de draad van het hout wordt gekeerd.

Ik maak nu ook dingen met mijn  3D-printer van  PLA , rubber en HDPLA(sterkere, maar duurder Filament) Op de pagina met 3D-printers heb ik een aantal voorbeelden met wat ik aan beelden en torens e.d. heb gemaakt. Klik op deze tekst als u die wil bekijken.
Reparatiedelen kan ik nu ook maken als er iets is afgebroken en niet meer gelijmd kan worden. Meestal kan ik het namaken.
Wil je ook een raket van mij? Ik ben inmiddels met pensioen. Fantasiorama is dus geen bedrijf meer, maar ik maak ze nog steeds tegen onkostenprijs voor de liefhebber of verzamelaar. Zo’n raket is niet direct klaar. Het kan een paar weken duren, maar dan heb je wel een uniek met de hand gemaakt exemplaar en met liefde gemaakt. U krijgt een certificaat als bewijs dat het door mij (Fantasiorama signed) is gemaakt.
Mail  E-mail: info@fantasiorama.nl  als u wat wil vragen of weten.


Links is de raket af. Rechts is de staart net aangelijmd en moet de lak nog verder behandeld worden.

DSC08266
Bij bovenstaande raket is een andere vleugelvorm gemaakt.
Dus ook daar is nog keuze in.Raket-Bas-wRaket met passagiers
Deze raket is hol en met gezichten achter de raampjes welke met LED’s worden aangelicht. In de staart zit een flakkerlicht (zoals van een kaars).

 

DSC08243
Hierboven zijn de raketten met verschillende staarttypen gemaakt.

r1RooDgr
DSC08691
Drie verschillende staarttypen

 

Bewaren

Bewaren