Anecdotes The Starfighters

Anecdote van Willem Tillemans 1963-1964

Voordat ik deze anecdote vertel, moet u eerst even weten dat de manager van de band “The Starfighters uit Gouda” in 1963, ook de vader was van slaggitarist Piet Britsemmer ofwel ouwe Piet genoemd.
Hij regelde prachtige optredens in den lande en in niet de eerste de beste zalen, maar waar meestal zeer bekende bands plachten te spelen in die tijd zoals “The Shoes”, “Sandy Coast”, “Rene and the Aligators” enz.
Mede daardoor werd deze gebeurtenis mogelijk.

De Goudse Band “Empty Hearts” was in die tijd ook een gerenomeerde band te noemen.

Deze bestond toen uit Gerry Burger-Bas, Leo Maas-zanger, de helaas overleden slaggitarist Gerard Snel, Bertus Voorbergen-Sologitarist, en drummer Joop Sirre.
Deze laatste heeft de laatste jaren dat The Starfighters nog optraden, als drummer en zanger bij de band gespeeld.
In die band zat dus de zeer goede gitarist genaamd Bertus, met helaas nogal wat ster-allures.
Over het algemeen konden deze twee bands best met elkaar overweg, behalve Bertus welke de uitzondering vormde en enige aversie met de muziekkeuze van The Starfighters had.
Bertus zag The Starfighters als hun concurrent, had niets met de soort muziek die The Starfighters speelden en placht dat regelmatig aan iedereen etaleren.
Bertus was wat men noemde een beetje een bluffertje doordat hij wist dat hij best goed was en dat vraagt vaak om tegen-reacties als dat zo uitkomt.
Willem, onze drummer, kwam Bertus tegen toen hij weer eens de Goudse Markt bezocht waar hij graag en regelmatig kwam. Bertus begon toen hij Willem zag meteen weer een blufpraatje tegen hem.
Hij zei, ik ga vanavond naar het “Zeepaardje” in Leiden, want daar schijnen de beste bands van Nederland te spelen. Heel wat anders dan die band van jullie. Je zou er ook eens heen moeten gaan om wat echte muziek te luisteren. Ja, zei Willem, zodra er tijd voor is ga ik daar eens kijken. Wat Bertus ook nog zei, ”Toch raar dat jullie met die waardeloze nummers meer werk hebben dan wij”. Snap ik niks van. Moet je vanavond ook nog ergens optreden? Ja,zei Willem, maar aan zoiets kunnen wij natuurlijk niet tippen.
Afijn, die avond stonden The Starfighters in het Zeepaardje op het podium te spelen en zag Willem dat Bertus de zaal kwam binnen lopen. Bertus stond even te kijken, trok een grimas en maakte meteen rechtsomkeert in de hoop dat ze hem niet hadden gezien. Hij was precies een minuut binnen geweest.
De week daarop tijdens de zaterdagmarkt zag Willem die Bertus wederom op de markt.
Willem liep naar Bertus toe en zei, ” Hee Bertus, nog bedankt voor de tip man, want je had gelijk. De beste bands van Nederland spelen inderdaad in het Zeepaardje”.

Anekdote: Willem Tillemans. (LOL)

Opgetekend door Jacques mul


Berichtje van Roy

 

Scrol omlaag voor strange and beautiful things