Het Autovirus of een TIC hebben

Lijdt u aan Auto of Motor virus? heeft u een TIC?
Om een TIC te hebben is niet zo best lijkt het, maar…….
het ligt er maar aan welke je lijdt.
Op televisie zag ik de ochtendgymnastiek bij omroep MAX.
Die mensen schijnen een Zijstap-TIC te hebben.
Blij dat ik die tenminste niet heb, want als je zomaar onverwacht een stap opzij doet kan het nog slecht met je aflopen.
Iedereen die van knutselen met techniek houdt kan ook een TIC hebben.
De mijne heeft veel weg van een virus, ook wel het “Autovirus”genoemd.
Als je die hebt moet je stevig in je schoenen staan om onder andere je huwelijk in stand te houden. Of je partner moet dezelfde afwijking hebben en niet om geld geven.
Zelf heb ik het geluk dat mijn vrouw heel veel van mij houdt, niet om geld geeft, en daarom bijna alles van mij en mijn hobby’s pikt. Anders was ik waarschijnlijk nu dakloos of aan de drank!
Het is een techniek virus en veel mensen hebben het, vooral mannen.
Het beheerst een groot deel van je leven. Zelf begrijp je er totaal niets van, maar blijft ondertussen wel altijd bezig met prutsen aan  blikken voertuigen en ander gepruts.
Meestal maakt men meer kapot dan heel, maar dat wisselt.
Het heeft ermee te maken dat als je na veel sleutelen de motor start een aangenaam gegrom je beloning is. Terwijl een verbrandingsmotor eigenlijk de meest inefficiënte krachtbron is die er bestaat. Maar het gaat door je ziel en je kan het verder niet uitleggen. Ja, het vervuilt de lucht enorm en verslindt geld en energie. Dat weet ik wel natuurlijk!
Het enige wat ik ter verdediging kan zeggen is, dat ik meer sleutel dan rij. En ondanks alles wil ik het heel graag blijven doen. Zelfs als ik slaap droom ik er nog van.
We verzamelen daardoor veel meer dan we nodig hebben aan onderdelen, boeken en gereedschap zodat je schuur er van uitpuilt en liefst ook nog op zolder. Kom je ergens waar ze gereedschap verkopen, kun je het niet nalaten om met een tas vol ervan naar buiten te lopen. Kan altijd nog eens van pas komen en achteraf ligt de helft ervan ongebruikt in de kast. Of je koopt het dubbel omdat je niet meer weet wat je eigenlijk allemaal hebt.
Ik weet wel hoe het komt hoor! We willen eigenlijk liever nooit volwassen worden (en sommige vrouwen van mazzelaars zoals ik vinden dat nog leuk ook!)
Eigenlijk willen we de hele dag spelen en doen dat dan ook zodra we de kans krijgen.
We vergeten daardoor onze problemen, ziekten en verplichtingen. We geven zelfs stapels geld uit om naar beurzen te gaan, er over te lezen, zodat je waar je ook bent aan je speeltjes kunt denken en ze bekijken.
Het levert geen zak op natuurlijk, maar dat is totaal onbelangrijk.
Er zijn ook treinen verzamelaars.. , vliegtuigspotters en waarschijnlijk nog veel gekker dan ik. Maar wel gelukkig en dat telt.

Jacques Mul

KLIK OP DEZE TEKST ALS U NOG EEN VERHAALTJE WILT LEZEN