OUDE TELEFOON OP HET HUIDIGE TELEFOONNET ?

JA, BELLEN MET DRAAISCHIJF KAN NOG STEEDS. MET EEN KLEINE INWENDIGE AANPASSING KUNT U OP HET MODERNE TELEFOONNET NOG GEWOON BELLEN EN GEBELD WORDEN.

ER KAN NU ZELFS MEER MEE!
Voorheen bestond er geen herhaaltoets nu wel.
Voorheen kon er in een menu niets gekozen worden… nu wel!
Bijvoorbeeld een sterretje of een hekje draaien kan nu ook.
Daarnaast kan ook nog vertraagd worden voor oude huiscentrales zodat dit ook weer kan werken.

Elke oude vaste telefoon is geschikt te maken voor het moderne telefoonnet. Tegenwoordig gaat dat via uw modem in huis voor de vaste telefoon en de computer plus TV.
Veel mensen vinden het jammer dat hun oude vertrouwde telefoon nu niet meer werkt op het moderne net. Sommige mensen laten deze wel hangen uit nostalgie. Je kunt in sommige gevallen nog wel de telefoon laten overgaan en een gesprek aannemen, maar zelf ermee bellen is niet meer mogelijk.
MAAR NU WEL!
Zelf ombouwen kost u maximaal 30 Euro.

Als ik het moet doen 85 Euro mits het toestel geen defecten heeft.

Repareren en restaureren kan ik ook in de meeste gevallen.
Zeer oude telefoons zonder kiesschijf kan ik uitbreiden met een kiesschijf zodat ook deze kunnen functioneren. Dat kost dan wel meer omdat het ombouwen van zonder tot met kiesschijf nogal wat werk betreft. Maar een oude telefoon van rond 1900 tot 1920 is toch wel heel erg leuk als je er nog echt mee kunt bellen ook.
Contactgegevens:
Jacques Mul
Eerste Hieronymus van Alphenstraat 23
2806PA Gouda
e-mail: jm2727@kpnmail.nl
Telefoon: 06 10 16 70 48  (vast  0182527757)

Als u een oude telefoon zoekt, onderaan de pagina kunt u zien wat ik nog heb staan/liggen in mijn opslag.Een kleine chip van Frits Kieftenbelt  wordt er ingebouwd, een aantal draden omgeleid en het toestel is aangepast. Het is nu zelfs mogelijk dat als u in een keuze menu terecht komt, het * en/of het # te kiezen. Ook kan er nu het laatst gedraaide nummer herhaald worden zo vaak als u wilt, totdat er een ander nummer is gekozen en dit het nummer in het geheugen vervangt.
In principe is nu met de aangepaste telefoon elk nummer of instantie weer te bellen met het aangepaste toestel.
Het printje kost € 25 of € 30 naar gelag welk printje u nodig heeft.
Het principeschema wordt dan meegezonden.

Ook is uw oude telefoon ineens weer meer geld waard als u deze zou willen verkopen, want het is immers geheel functioneel op het moderne telefoonnet. Het werkt nu dus ook via de glasvezelkabel in plaats van de ouderwetse koperkabel in de straat.
In onderstaande video laat ik zien hoe en wat.
In deze video belt de kapper als test naar zijn eigen GSM-telefoon met de herhaaltoets.

Een oude telefoon ombouwen doe je zo!
In deze video belt de kapper als test naar zijn eigen GSM-telefoon met de herhaaltoets

Eventueel kan ik de telefoon voor u ombouwen als u het zelf doen te lastig vindt. Voor de kosten hoeft u het niet te laten, want inclusief ombouwkosten wordt het niet meer dan € 85,00 
Voorwaarde is dat het toestel geen defecten heeft.   Als dat wel het geval is kan ik tegen materiaalkosten het euvel verhelpen in de meeste gevallen.
Tevens maak ik het toestel inwendig /uitwendig schoon en gepoetst, smeer draaiende onderdelen, reinig contacten, stel ze op de juiste druk en stel de kiesschijf af zodat deze  ook goed werkt.

Het printje is hier bij Frits Kieftenbelt te bestellen door op deze tekst te klikken

BENT U OP ZOEK NAAR EEN OUDE (of oude werkende omgebouwde) TELEFOON?

Misschien zit hier wat voor u bij?
Een kleine verzameling;
U kunt het zelf opknappen/restaureren (of ik doe het voor u).
Alle telefoons
zijn om te bouwen of aan te passen voor het huidige vaste telefoonnet. Oude telefoons van voor 1920 zijn zelfs werkend te maken door een kiesschijf toe te voegen of er naast aan te sluiten.

Omgebouwde Heemaf (PTT) wandtoestel

 € 120,-

Omgebowd Tafeltoestel – Ivoorkleurig
VERKOCHT!

Omgebouwd Ericson toestel
   € 120,-
De twee zwarte omgebouwde en opgeknapte Telefoons heb ik  nog te koop staan. De witte is verkocht MAAR voor de liefhebber kan ik aan nog een witte komen. Ze zijn direct te gebruiken op het moderne telefoonnet.
Werken prima via modem, maar ook op alle oudere telefoon centrales. Hebben ook een herhaalfunctie.
Bijkomende extra functies die er standaard niet in zaten:
In een menu kan  ster (*) en hekje (#) gekozen worden via de draaischijf.
Ook een  herhaalfunctie door op de witte toets bovenop te drukken.
Niet alle oude telefoons hebben zo’n druktoets.
Daarom is het ook mogelijk via de draaischijf het laatst gedraaide nummer te herhalen zonder het gehele nummer opnieuw te hoeven draaien.
Dus razend snel opnieuw het laatst gekozen nummer herhalen is nu mogelijk.
De telefoon is geheel gereviseerd en schoongemaakt.
Daarnaast bied ik u de garantie dat deze telefoon werkt op uw aansluiting. 
Als er toch aansluitproblemen zijn los ik die voor u op of anders geld terug van de aankoopwaarde.Vintage Nederlandse huistelefoon
T65-TDK de Luxe kleur IVOOR
Is van april 1981.
Helemaal gaaf en werkend op het glasvezelnet.
Hoeft niet omgebouwd te worden.
Als u voor dit toestel kiest, wordt het eerst helemaal gecontroleerd op werking en wordt totaal gereinigd en
gepoetst zodat deze er als nieuw uit zal zien.
Mag weg voor € 47,-
inclusief verzending!


Klik op een foto voor een vergroting!


Deze vaste telefoon uit 1910 is aangepast met een kiesschijf.
Tevens is deze omgebouwd en werkt nu op het huidige moderne telefoonnet, zodat er prima mee gebeld kan worden.
Het is te koop voor 250 €


  € 15,-
Carvox3500 telefoon voor verzamelaar.

Moeilijk te verkrijgen onderdelen  zoals knopjes en rubbers heb ik zolang de voorraad strekt.

E ligt hier nog een modern vast toestel, namelijk een TipTel 140 ongebruikt nieuw in de doos.
Al een paar jaar in huis , maar nooit gebruikt. € 29,00
Met gebruiksaanwijzing (veel functies)GESCHIEDENIS VAN DE TELEFOON? 

Er is veel veranderd op het gebied van telecommunicatie.
Wat vroeger analoog was, is tegenwoordig bijna allemaal digitaal.
Tegenwoordig past men geavanceerde technieken toe, hierdoor zijn er veel meer mogelijkheden ontstaan.

Wat is er door de jaren heen zoal veranderd?

De automatisering

De allereerste telefoonverbindingen kwamen tot stand met de hand bediende centrales. Een telefoniste bediende een zogenaamde koordenpost. Een telefoontoestel had een slinger en als je daar aan draaide, kreeg je een verbinding met de telefoniste. Vervolgens werd de verbinding fysiek met de hand gemaakt door de juiste koorden in de juiste aansluitingen te steken.

In de twintigenjaren vorige eeuw  kwam telefonie meer in opkomst en werd begonnen met het automatiseren van het netwerk. Het was een groot voordeel dat de abonnee zelf in staat is om verbinding te maken met een andere aansluiting. Op dit moment zag ook de kiesschijf het licht. Het Nederlandse telefoonnet is in 1963 helemaal geautomatiseerd, als tweede land ter wereld. Alleen Zweden was ons voor. In die tijd maakte men de telefoons voornamelijk van hout en later van ijzer. Plastic materialen kende men toen bijna niet.

De komst van de bakelieten telefoons

In de jaren 30 en 40 kwam er een nieuw materiaal in opkomst, bakeliet. Dit materiaal is goedkoper dan ijzer, zeker in die tijd. Ook was het in relatief veel vormen te persen. In veel apparaten, zoals radio’s, maakten de fabrikanten gebruik van bakeliet. Men fabriceerde er gehele behuizingen van. Eén van de aspecten die ook interessant waren voor het produceren van telefoontoestellen. Telefoons uit de jaren 40, 50 en vroege jaren 60 kenmerken zich door hun (dan wel gedeeltelijke) bakelieten behuizing.

Standard Electric Type 1954

Bakeliet is een zogenaamde thermoharder, een materiaal dat niet smelt als het wordt verhit. Dit tegenstelling tot bijvoorbeeld ABS, dat is een thermoplast. Dat brengt ons ook op het materiaal dat de opvolger is van bakeliet.

Rond 1960 verschenen in Europa de eerste plastic telefoons. Dat was heel vernieuwend in die tijd. Telefoons waren niet alleen maar zwart, maar verkrijgbaar in allerlei kleuren. Toch werden de meeste telefoons voorzien van een grijze kleur.  Pas in de jaren 70 kwam er meer kleur in Europa. Een goed voorbeeld is de T65 telefoon. De introductie van de standaard grijze versie was in 1965, de gekleurde varianten verschenen in 1972 en 1973.

T65 de Luxe Robijn (1979)

Weer een wijziging in de techniek, maar ook een beetje in het uiterlijk van de telefoon. In de jaren 70 kwamen computergestuurde centrales in gebruik. Daarmee ook de eerste normale consumententelefoons met druktoetsen. Deze gebruikten een geheel nieuwe kiesmethode: Toon druktoets keuze (TDK/DTMF). Kiezen met druktoetsen gaat sneller dan met een kiesschijf, een groot voordeel. In Nederland was de eerste telefoon met druktoetsen en toonkiezen de T65-TDK (1974).

Een standaard druktoetstelefoon

Om te voorkomen dat mensen die bedreven waren met de rekenmachine te snel een nummer kiezen, is de opstelling van de toetsen op een TDK-telefoon anders. Het te snel kiezen van een nummer resulteerde in een telefooncentrale die flink in de knoop zat. In de jaren 80 komen er,  voor abonnees die nog op oude centrales aangesloten waren, telefoons met druktoetsen die een kiesschijf simuleren. Deze hebben de aanduiding IDK (Impuls Druktoets Keuze) en hier ontbreekt een * of #toets links en rechts van de 0. In de tachtiger jaren kwam ook de eerste kleine huiscentrales van de PTT, de Klaviercentrale. Deze centrale is geschikt voor maximaal vier toestellen en werd gemaakt door Ericson en de NSEM. Er bestaan IDK en IDK/TDK versies. De opvolger van de Klaviercentrale is de Homevox en was leverbaar in veel uitvoeringen. Allemaal prima kwaliteit, al zijn veel IDK uitvoeringen van de Klavervier onbruikbaar geworden.

Diavox IDK

De laatste twee decennia

In de jaren 90 komen er nieuwe mogelijkheden, zoals Telewekker, Nummerweergave en de flash-toets als vervanger voor de verouderde aardtoets. De aardtoets zit bij een T65 rechtsonder de kiesschijf. Een korte tik op het haakcontact geeft hetzelfde effect als het indrukken van de de flashtoets..

Tegenwoordig verdrukken de mobiele- en draadloze telefoons de echte vaste telefoon. Toch neemt het aantal vaste aansluitingen de laatste jaren weer toe. Dit komt door de drie-in-één pakketten die veel providers aanbieden. De vertrouwde groene telefooncel is uit het straatbeeld verdwenen. Mensen gebruiken ze steeds minder en de telefooncel was alleen nog maar aantrekkelijk voor vandalen.

Scrol omlaag voor strange and beautiful things