Evenementen – foto’s – Biografie GEB

Biografie ” Gouda Express “

Op een zondag ergens in 2019 kwam Jacques zijn oude klasgenoot van de lagere school Fred Jacobs tegen, tijdens een optreden van The Red Strats in Haastrecht.
Kwamen aan de praat over dat Jacques deze nummers tijdens zijn Starfighter-band tijd  ook speelde.
Fred, zeer geinteresseerd in deze muziek, vertelde dat hij zijn gitaarspel ook weer op wilde oppakken, geinspireerd dat hij was door de op dat moment, door de nog spelende muziek. Ze kwamen overeen dat hij ook bij Jacques thuis kwam oefenen.
In eerste instantie begonnen de drie mannen samen op het piepkleine oefenkamertje bij Jacques thuis. Dat werd erg krapjes samen. De gitaren knalden zelfs af en toe tegen elkaar. Even nog een keer met vier personen bij Fred thuis geoefend. Fred opperde toen een oefenruimte te huren in buurthuis de kade waarvan hij voorzitter is. Kon snel geregeld worden dus. En zodoende zit de band daar elke woensdag-avond zich suf te oefenen.
Fred zette een advertentie voor een basgitarist en bracht een zangeres (Tabitha) mee die hij kent van de Reeuwijkse zeilclub. Jan Schouten bracht een drummer mee op een avond, Jan Verbaan. Twee weken geleden kwam Jack Sturm er bij als bassist. Toen werd het al bijna een volwaardige band. Het is alleen nog zaak dat deze groep zich verder moet bekwamen in samenspel en het aanleren van meer te spelen nummers. Want een avondvullend programma zit er nog niet in. Maar het begin is er.
Zodra we een redelijke opname hebben van onze muziek zet ik het hier neer om te beluisteren.
Jacques Mul-15-11-2019

Om rond 21.00 uur wordt er meestal koffie gedronken tijdens de oefenavond.
Soms loopt het een beetje uit de klauw, maar dat komt doordat we dan, of veel te vertellen hebben, of dat we gezamelijk in de slappe lach zijn geraakt tijdens de verhalen die dan verteld worden. Dan gaat het niet meer over de band.
Eigenlijk zouden we er een boek over kunnen schrijven met alle volkomen flauwekul die er dan wordt uitgekraamd. Maar het brengt ons wel nader tot elkaar en zorgt dat er geen onenigheid onderling ontstaat.

Jacques Mul 19-12-2019


Foto’s met feestavond in de Kade met de groep Riset waar Tabitha ook in zingt op 14-12-2019

 

Scrol omlaag voor strange and beautiful things