Meer over Jacques Mul en Fantasiorama


Over Fantasiorama
In 2010 is Fantasiorama gestart met het maken van objecten van allerlei aard.
Ik zet mijn ideeën om in tastbare objecten.
Virtuele beelden worden omgezet in tastbare driedimensionale voorwerpen.
Een schilderij, een diorama, een stuk muziek, een verhaal, een demonstratie kan een Item zijn.
Vaak gebruik ik  muziek, beeld en geursensaties bij mijn objecten om het te verlevendigen.
Redacteur Bert van den Hoogen schreef een artikel over mij in het AD

In november 2013 hield ik mijn eerste eigen tentoonstelling.
Momenteel heb ik een kleine ruimte  waar doorlopend geëxposeerd kan worden.

frontfage-pic-2 Klik op het plaatje voor contact en adres

Fantasiorama is geen bedrijf meer. Ik ben met pensioen.
Wel maak ik hobbymatig nog dingen of schilderijen enz.
Soms hou ik open atelier. Daarvoor moet u op de berichtenpagina kijken
Verder heb ik nog een aantal unieke voorwerpen te koop tegen kostprijs.
Bekijk op deze website wat er nog te koop is.

DE OPEN DAGEN WORDEN AANGEKONDIGD OP DE BERICHTEN PAGINA


Tussen 5 december en kerst ziet het er op open dagen zo uit.


  
Omschrijving van een Fantasiorama:
Techniek, communicatie, multimedia en Kunst als samenwerkend geheel.
Voorwerpen worden gebruikt als bouwstenen voor mijn creaties.
Het achterliggend verhaal wordt gebruikt als raamwerk om het Fantasiorama te versterken.
Gevoel om  het geheel vorm te geven en te monteren met diverse hulpmiddelen.
Geur en licht worden gebruikt om het in de juiste sfeer te brengen.
Techniek wordt gebruikt om het levend te maken.
Zoals een kunstenaar zijn beelden vormt, wordt  een Fantasiorama gevormd tijdens het maken en telkens bijgeschaafd tot het bij benadering lijkt op het beeld in mijn gedachten. Het wordt bijna nooit helemaal zoals ik het bedacht en voor mij zie.
Dat komt waarschijnlijk door de beperkingen van de materie en mijn kunnen, maar het lukt  wel steeds beter. Soms is het resultaat ook voor mij een verrassing!

LIJST VAN AFGERONDE PROJECTEN en OBJECTEN: (klik op deze tekst!)

Ervaring:
Elektrotechniek/ aanleg elektrische installaties, schakeltechniek, soldeer en lastechniek, autobedrijf/autotechniek/restauratie/plaatvormen/laswerk, Telefoontechniek, 3D-Techniek, storing zoeken, technisch tekenen, schilderen, vormgeven, IT-systeembeheer/installatie, websites bouwen, kweken van bomen/bloemen/planten/milieuvriendelijke bestrijding, onderhoud/bouwen demonstraties voor musea en winkels, muziek (gitaar, mondorgel/bluesharp/chromatisch, zang) plus 44 jaar bühne ervaring, reparaties aan elektrische gitaren, ombouw gitaren enz, instructeur technische rondleidingen musea, museum/tentoonstelling ervaring – restauratie museumvoorwerpen en automobielen, bedenken opstellingen en demo’s ook op PC), gebouwen-onderhoud en techniek, geluidsinstallaties, reparatie/onderhoud elektrische gitaren, Hufterproof maken publieke gebruiksvoorwerpen demo’s en op PC’s, bedenken van allerlei technische oplossingen, video en foto bewerkingen alsook wandprojectie, bouwen en bedenken/programmeren van elektrische schakelingen, Eigen bedrijfservaring naast werkgevers ervaring.
Verder nog vele hobby’s op diverse gebieden en altijd  chronisch tijdtekort!

Goede contacten/samenwerking/links met:
Technisch ingenieur,  autobedrijf de Winter, BosV8Supercars, transportbedrijf van der Kaa, schilders, kunstenaar, museum, verzekering expert, programmeurs, CNC-techniekers, spuitgietbedrijf, mallenmaker, muzikanten, gitaarbouwer, IT-mensen, modelbouwers, Timmerman, loodgieter, Cv-monteur, dakdekker, vliegtuigpiloot, professionele hobbyisten, miniaturen-beurs-organisator, machine en gereedschaps-handelaar, architect-1, architect-2.

WENS: Het is mijn wens dat anderen mee kunnen kijken en genieten van de mooie beelden die ik dagelijks voor mij zie.

Fantasiorama heeft het, maakt het, repareert het!

Jacques Mul

Links naar diverse interessante websites? KLIK HIER!

Fantasiorama-ALBUM

Bewaren

Scrol omlaag voor strange and beautiful things